top of page

cognitieve tests

Het neuropsychologisch onderzoek gebeurt met een combinatie van vragenlijsten en tests.  

De cognitieve taken worden afgenomen tijdens één of meerdere consultaties op afspraak. De vragenlijsten worden op voorhand bezorgd.   Deze kan je invullen op een moment dat voor jou het best past.  

 

Een neuropsychologisch onderzoek verloopt in een aantal stappen. 

Stap 1:

Een vrijblijvend informatiegesprek via telefoon of videobellen.  Op dat moment verzamel ik de nodige startinformatie en geef ik algemene uitleg over de testen en vragenlijsten.  Pas op het einde van dit gesprek beslis je of je wil verder gaan.  Dit gesprek is kosteloos.

Stap 2:  

Wanneer je beslist om het onderzoek te laten uitvoeren ontvang je via mail een bevestiging van je afspraak en de voorbereidende vragenlijsten. Deze breng je mee bij het eerste onderzoeksmoment.

Stap 3: 

Op basis van de verzamelde intakegegevens wordt een onderzoek op maat samengesteld.  Dit kan bestaan uit een intelligentieonderzoek en/of een neuropsychologisch onderzoek naar ondermeer aandacht, geheugen en executieve functies.  Er is ook een didactisch onderzoek mogelijk bij leermoeilijkheden. Deze onderzoeken vinden plaats in de praktijkruimte in de Athoma Clinic.

Stap 4:

Nadat ik al de gegevens uit vragenlijsten en tests verzameld heb, maak ik een verslag.  Als dit klaar is bespreken we de onderzoeksresultaten.  We overlopen samen het verslag en er is gelegenheid tot vragen.  Het verslag kan ook aan een verwijzende arts gestuurd worden. Indien nodig worden attesten voor school, werkgever of ziekenfonds opgemaakt.    

Tarieven:

Intelligentieonderzoek: 350 euro

Neuropsychologisch onderzoek: 375 euro

IQ-afname én neuropsychologisch onderzoek: 495 euro

Betalen kan via een betaalapplicatie of overschrijving.  

bottom of page